Blancheurs

Blancheren is een thermisch proces dat meestal wordt gebruikt als voorbereiding op een andere bereidingstechniek. Blancheren bestaat uit het gedurende korte perioden bereiden van voedsel in heet water of met stoom, niet om het voedsel te koken, maar als voorbereiding op de volgende stap in het proces. Tijdens blancheren worden enzymen gedeactiveerd en het aantal bacteriën verminderd, zodat de laadvereisten voor verderverwerkening worden beperkt. Groenten worden vaak geblancheerd voordat deze worden ingeblikt of ingevroren. Blancheren wordt ook gebruikt om producten te slinken.

FMT levert een omvangrijk programma aan blancheurs. Neem contact met ons op voor een advies over de beste machine voor uw blancheerproces.   
 

 

 

Sight Glass Blancher.png

Blancheurs

blancheur fmt2016.png
Blancheur 5.png

De FMT bandblancher biedt een optimaal homogeen blancheerproces omdat alle producten volledig ondergedompeld zijn.
Blancheervoorwaarden worden aangepast door middel van een of meerdere directe of indirecte stoomsystemen, terwijl de precieze retentietijd automatisch wordt gecontroleerd.

De belangrijkste voordelen en functies van het systeem zijn:

• Verbeterde kwaliteit van de producten met hogere opbrengst.
• Verbeterde hygiëne voorzieningen.
• Verhoogde energie-efficiëntie en lagere totale operationele kosten.
• Ontworpen voor zeer gelijkmatig en consistent blancheren.
• Program control voor snelle overgang tussen processen.
• Diverse blancheerlengtes en -breedten beschikbaar.

blancheur fmt2016.png
Blancheur 5.png
Blancheur 3.png
Blancheur 6.png
Blancheur 7.png

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl