Ontstener

FMT biedt complete productie/verwerkingslijnen voor verse aardappelen en frites met toebehoren. Deze machines zijn standaard uitgerust met uiterst flexibele instelmogelijkheden. Noodzakelijk om de grote variëteit aan grondstoffen snel te kunnen verwerken. De machines zijn bovendien extra robuust uitgevoerd om slijtage, en daardoor stilstand, zoveel mogelijk te beperken. Ook op langere termijn.

pexels-photo-medium.jpg

Ontstener

Vertical-screw-destoner.png

De schroefontstener kan worden gebruikt voor alle wortelgewassen. De integratie van dit systeem in een verwerkingslijn vermindert aanzienlijk het risico op extreme slijtage aan de randapparatuur verderop in de installatie. De schroefontstener is uitgerust met een ontvangsthopper met een verticale transportschroef. De schroef wordt aangedreven door een motorreductor.

Het te ontstenen product wordt opgevangen in de water gevulde hopper. In combinatie met de draaibeweging van de verticale transportschroef worden het water en het gewas voorzichtig omhoog getrokken in de buis, ondersteund door de normaal gesloten schroef. Door de draaibeweging wordt het product omhooggebracht en loopt het water lang de zijkant van de schroef naar beneden. Zware deeltjes die niet blijven drijven, vallen terug in de basis van de draaiende hopper. Via een inspectiedeur kunnen deze deeltjes worden verzameld en verwijderd. Het schone product (zonder stenen) wordt aan de bovenzijde van de transportschroef naar buiten getransporteerd. Aan de onderzijde bevindt zich een zeef die stenen en zand scheidt. Deze machine is eenvoudig en effectief, beschadigt het product niet, is zeer duurzaam, slijtvast, betrouwbaar en eenvoudig te reinigen.

De capaciteit van de machine is afhankelijk van de afmeting van het product en kan wel 8 ton per uur bedragen.

Vertical-screw-destoner.png

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl