Trommelwassers

FMT biedt complete productie/verwerkingslijnen voor verse aardappelen en frites met toebehoren. Deze machines zijn standaard uitgerust met uiterst flexibele instelmogelijkheden. Noodzakelijk om de grote variëteit aan grondstoffen snel te kunnen verwerken. De machines zijn bovendien extra robuust uitgevoerd om slijtage, en daardoor stilstand, zoveel mogelijk te beperken. Ook op langere termijn.

pexels-photo-medium.jpg

Trommelwassers

Drumwasher 800.png

De trommelwasmachine van FMT wordt gebruikt voor het wassen van aardappelen en andere knolgewassen.

De machine bestaat uit een spijlentrommel en een frame. Door een bepaalde afstand tussen de spijlen te kiezen, wordt de maximale grootte van de vervuiling die wordt afgescheiden bepaald.

De reinigingswerking is gebaseerd op een combinatie van water en wrijving tussen de producten onderling. Om het wrijvingseffect te optimaliseren, kan de hoeveelheid product door een schuifplaat aan de uitvoerzijde van de trommel worden ingesteld. Handmatig of automatisch. De reiniging met water gebeurt via sproeiers en/of waterbad.

Beide mogelijkheden zijn vrij instelbaar. Hierdoor kunt u voor elke soort vervuiling de optimale reinigingsmethode kiezen, zonder het waterverbruik te verhogen.

Uitvoeringen:

  • diverse spijlafstanden mogelijk
  • aandrijving via banden of wielen
  • met of zonder producthoogte-instelling
  • met of zonder waterniveau-regeling
  • met of zonder vuilopvangtrechter

FMT levert machines-op-maat. Capaciteit en afmetingen zijn dan ook afhankelijk van uw product, wensen en mogelijkheden. Al onze machines zijn waar mogelijk uitgevoerd in roestvast staal en voldoen aan de strenge internationale eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne.

77_FMT-drumwasher.jpg

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl