Schrapmachines

FMT biedt complete productie/verwerkingslijnen voor verse aardappelen en frites met toebehoren. Deze machines zijn standaard uitgerust met uiterst flexibele instelmogelijkheden. Noodzakelijk om de grote variëteit aan grondstoffen snel te kunnen verwerken. De machines zijn bovendien extra robuust uitgevoerd om slijtage, en daardoor stilstand, zoveel mogelijk te beperken. Ook op langere termijn.

pexels-photo-medium.jpg

Schrapmachines

Abrasive Peeling line.png

De FMT-schrapmachines zijn geschikt voor het schillen van knolgewassen, zoals aardappelen, wortelen, koolrabi, rode bieten, celariac enz. Continu machines en bodemschrappers zijn beide voorzien van een karborundum bekleding, waardoor de schil van de aardappel mechanisch wordt verwijderd. Het product wordt via een ontstener of via een aanvoerband eventueel in combinatie met een weegsysteem gedoseerd aangevoerd.  

De continu schrapmachine is uitgevoerd als een trommel-rollenschrapper. Een transportschroef die in de trommel is gemonteerd, transporteert het product vanuit de invoer naar de uitvoerzijde. Deze constructie heeft als voordeel dat het product zich met een lage snelheid in de trommel beweegt. Hierdoor verkrijgt men een mooi egaal afschrapbeeld. Het afschrappercentage is afhankelijk van de ingestelde snelheden van zowel de rollen, de trommel, als de schroef. Die snelheden zijn volledig door middel van frequentie-regelingen volledig regelbaar. 

Theoretisch kan met de continu schrapmachine ca. 800 kg afval (schrapsel) produceren. Bij een afschrap- percentage van 25% dient men ca. 3200 kg product in te voeren. Afval- en afschrappercentage is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het in te voeren product. 

Men kan men zowel met als zonder water schrappen. Voor reiniging en dagelijkse inspectie is de machine aan beide zijden voorzien van deuren die volledig naar beneden openslaan. Het vervangen van de rollen kan eenvoudig zijdelings van de machine gebeuren.

Abrasive Peeling line.png

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl