Luchtdroogsystemen

FMT luchtdroogsysteem verwijderen optimaal vocht van het oppervlak van gevoelige soorten groenten na het wassen. Het systeem heeft verschillende kenmerken, waaronder de mogelijkheid om zeer kwetsbare en gevoelige producten continue en zonder mechanische belasting te ontdoen van aanhangend vocht waardoor een eindproduct verkregen wordt met een betere kwaliteit en een langere houdbaarheid. Dit geïntegreerde systeem kan een breed scala aan voedingsmiddelen (zoals bladsalade, babyleaf en kruiden etc.) verwerken en wordt geleverd als een geassembleerde compacte unit. Installatie neemt slechts minimale tijd in beslag. Uitvoering en maatvoering zijn afhankelijk van de productspecificaties en de specifieke eisen van de klant.

iStock_20729888_XLARGE.jpg

Luchtdroogsystemen

Suction-dryer-VDM-60309-front-view.png
Suction-dryer-VDM-60309-side-view.png
Suction-dryer-VDM-60309-side-view-left.png

FMT luchtdroogsystemen creëren een uniek droogproces dat water zo grondig en behoedzaam verwijderd dat kwaliteit en levensduur van het product toenemen. De machines zijn zo ontworpen dat alle onderdelen gemakkelijk toegankelijk zijn voor grondige en snelle reiniging (HACCP).

FMT luchtdroogsystemen zijn voorzien van twee onafhankelijk aangedreven banden. De eerste band kan tevens als ontwateringsband worden gebruikt als de machine wordt aangesloten is op een wasmachine.

Bandsnelheden kunnen worden bijgesteld op het bedieningspaneel. Elke band wordt aangedreven door een trommelmotor en door een luchtmes gereinigd.

In totaal vier ventilatoren zuigen lucht door het product en het bovenste gedeelte van de band. Op die manier worden de waterdruppels van het product verwijderd. Het systeem bespaart water, vermindert productschade, vergroot de capaciteit en verbetert de productdroogte.

Optioneel kan de machine worden voorzien van een klopper systeem. Dit klopt vanonder tegen de band zodat het product van de band opspringt.

Terwijl het product over de banden wordt getransporteerd wordt het water door vier diafragma zuigkamers van het product gescheiden. Deze techniek creëert een uniek drogingsproces, terwijl de uiteindelijke kwaliteit van het product verbetert en de houdbaarheid toeneemt.

De FMT luchtdroogsystemen worden geleverd met een eindloos gelaste band, gemaakt van in de voedselindustrie toegelaten synthetisch materiaal.

Suction-dryer-VDM-60309-front-view.png
Suction-dryer-VDM-60309-side-view.png
Suction-dryer-VDM-60309-side-view-left.png

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl