Horizontale centrifuge

De FMT verticale en horizontale centrifugeerlijnen vergen een hogere investering ten opzichte van de conventionele centrifugeermethodes, maar het laden en lossen van de machine verloopt dan ook automatisch. Bovendien is de machine door middel van een tweetal openslaande deuren volledig toegankelijk waardoor het reinigen slechts enkele minuten in beslag neemt. Daar het laden en lossen van de zware manden etc. bij deze oplossing tot het verleden behoort kan het bedieningspersoneel gereduceerd worden tot slechts 1 persoon. Ook de mensen met beperktere fysieke mogelijkheden kunnen nu voor het bedienen van deze centrifuge worden ingezet.

Overigens, wanneer u geen korven gebruikt tijdens het centrifugeren behoeft u deze nadien ook niet te reinigen.

Wij zijn ervan overtuigd dat u de extra investering voor deze oplossing door arbeidsbesparing en rendementsverhoging binnen de kortst mogelijke tijd heeft terugverdiend. Bovendien realiseert u een hoger efficiencyniveau waardoor uw flexibiliteit op de werkvloer toeneemt en u nog beter dan voorheen in staat bent klantgericht te opereren. 

iStock_20729888_XLARGE.jpg

Horizontale centrifuge

Horizontal-Centrifuge-infeed.png
Horizontal-Centrifuge-discharge.png

De automatische horizontale centrifuge, type C-1010/H, is voor industriële toepassing ontwikkeld. Producten kunnen vanuit een wasmachine met behulp van bijvoorbeeld een toevoersysteem gelijkmatig naar de centrifuge worden gevoerd. De laad-, los- en centrifugeertijden zijn traploos instelbaar en derhalve aan nagenoeg elke gewenste productspecificatie aan te passen. De capaciteit is ongeveer 1200 kg per uur (ijsbergsla).

De centrifuge draait horizontaal. De trommel is gemaakt van geperforeerd roestvrijstaal en voorzien van een teflon coating. Het geheel is door middel van luchtbalgen aan het stabiele hoofdframe bevestigd. Eventuele onbalans wordt op deze manier geneutraliseerd, kortom: een uiterst solide constructie met een lange levensduur. Om na het centrifugeren te legen wordt de trommel door een luchtcilinder licht gekanteld. Het product komt dan gemakkelijk uit de machine. De machine is uitgerust met een luchtmes, dat verticaal langs de trommel is aangebracht, zodat ook minder goed lossende producten de trommel probleemloos verlaten.

De frequentiegeregelde aandrijfmotor van de centrifuge is voorzien van een frequentieregelaar met remunit en 1 stuks remweerstand.

De centrifuge heeft een roestvrijstalen centrale besturingskast in spatwaterdichte uitvoering IP 66. Hierin zijn alle componenten opgenomen voor het besturen van de hierboven beschreven centrifuge inclusief aan- en afvoerbanden. Voorts is rekening gehouden met de noodzakelijke veiligheids- en noodstopschakelaars zodat volledig aan de eisen van de CE-normering wordt voldaan.

De machine is bovendien gemakkelijk en volledig toegankelijk door twee vouwdeuren: schoonmaken kost maar een paar minuten. Het laden en lossen van zware manden behoort met deze machine tot het verleden. Een enkele medewerker is voldoende om de machine te bedienen.

De machine is via een overzichtelijk touchscreen eenvoudig te bedienen. Dit touchscreen is in de deur van centrale besturingskast gemonteerd. Het werkt in combinatie met een PLC van Mitsubishi type FX2N, die eveneens in de centrale besturingskast is aangebracht. In de GST-uitvoering heeft de machine een monochroom touchscreen.

De centrale besturingskast kan aan de machine worden aangebracht of in een laagspanningsruimte buiten de productieruimte worden geplaatst. In dat laatste geval dient de machine voorzien te worden van een afstandbedieningspaneel. Het touchscreen wordt dan i.p.v. in de deur van de centrale besturingskast op het afstandbedieningspaneel gemonteerd. Het bedieningspaneel kan op uw verzoek links dan wel rechts aan de machine worden aangebracht. Het afstandbedieningspaneel is optioneel tegen meerprijs leverbaar. Maximale afstand tussen touchscreen en centrale besturingskast bedraagt ca. 20 meter.

De meegeleverde software biedt de mogelijkheid om tot 99 centrifugeer-programma’s voor te programmeren. Bediening van het touchscreen geschiedt in twee niveaus. Niveau 1 geeft alleen toegang tot het in- en uitschakelen van de machine en het maken van een programmakeuze. Niveau 2 geeft via een toegangscode toegang tot het wijzigen van de centrifugeerparameters.

De volgende parameters kunnen worden ingesteld:

  • vultijd
  • snelheid tijdens vullen
  • centrifugeertijd
  • lostijd
  • lostijd met luchtmes
  • meervoudig open/sluiten van losklep
  • luchtmes continu of pulserend tijdens lossen
Horizontal-Centrifuge-infeed.png
Horizontal-Centrifuge-discharge.png

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl