Verticale centrifuge

De FMT verticale en horizontale centrifugeerlijnen vergen een hogere investering ten opzichte van de conventionele centrifugeermethodes, maar het laden en lossen van de machine verloopt dan ook automatisch. Bovendien is de machine door middel van een tweetal openslaande deuren volledig toegankelijk waardoor het reinigen slechts enkele minuten in beslag neemt. Daar het laden en lossen van de zware manden etc. bij deze oplossing tot het verleden behoort kan het bedieningspersoneel gereduceerd worden tot slechts 1 persoon. Ook de mensen met beperktere fysieke mogelijkheden kunnen nu voor het bedienen van deze centrifuge worden ingezet.

Overigens, wanneer u geen korven gebruikt tijdens het centrifugeren behoeft u deze nadien ook niet te reinigen.

Wij zijn ervan overtuigd dat u de extra investering voor deze oplossing door arbeidsbesparing en rendementsverhoging binnen de kortst mogelijke tijd heeft terugverdiend. Bovendien realiseert u een hoger efficiencyniveau waardoor uw flexibiliteit op de werkvloer toeneemt en u nog beter dan voorheen in staat bent klantgericht te opereren. 

iStock_20729888_XLARGE.jpg

Verticale centrifuge

centrifuge-lijn-C-1000.png
C-2000 r3.png
Centrifuge lijn C-1000 2021.png
C-1000 vibratory discharge.png

Het vanuit een wasmachine toegevoerde product kan met behulp van bijvoorbeeld een toevoersysteem gelijkmatig naar de centrifuge worden gevoerd. De laad-, los- en centrifugeertijden zijn traploos instelbaar en derhalve aan nagenoeg elke gewenste product specificatie aan te passen.

De centrifuge is verticaal geconstrueerd. De trommel is gemaakt van roestvrij staal geperforeerd materiaal en voorzien van een teflon coating.

Het geheel is door middel van luchtbalgen aan het stabiele hoofdframe bevestigd. Mogelijke onbalans wordt op deze manier weggenomen, waardoor een uiterst solide constructie met een lange levensduur wordt verkregen. De trommel wordt aan de onderzijde door een meedraaiende kegel afgesloten. Deze kegel beweegt door middel van een luchtcilinder op en neer, waardoor het product na het centrifugeren eenvoudig de machine aan de onderzijde kan verlaten. De conus van de kegel is zodanig ontworpen dat deze de trommel tijdens het centrifugeren goed afdicht. De machine is uitgevoerd met een luchtmes, dat verticaal langs de trommel is aangebracht, zodat ook minder goed lossende producten de trommel probleemloos kunnen verlaten.

De centrifuge is voorzien van een roestvrij stalen centrale besturingskast in spatwaterdichte uitvoering IP 66. Hierin zijn alle componenten opgenomen voor het besturen van de hierboven beschreven centrifuge alsmede de aan- en afvoerbanden. Voorts is rekening gehouden met de noodzakelijke veiligheids- en noodstopschakelaars teneinde de veiligheid te verhogen zodat volledig aan de eisen van de CE-normering wordt voldaan.

De machine is met behulp van een overzichtelijk touchscreen eenvoudig te bedienen. Dit touchscreen is in de deur van centrale besturingskast gemonteerd. De touchscreen werkt in combinatie met een PLC van het fabrikaat Mitsubishi type FX2N, die eveneens in de centrale besturingskast is aangebracht.

De frequentiegeregelde aandrijfmotor van de centrifuge bestaat uit een frequentieregelaar voorzien van remunit en 1 stuks remweerstand.

De centrale besturingskast kan aan de machine worden aangebracht of in een laagspanningsruimte buiten de productieruimte worden geplaatst. Wanneer de besturingskast buiten de productieruimte wordt geplaatst dient de machine voorzien te worden van een "remote control" bedieningspaneel. De touchscreen wordt dan

i.p.v. in de deur van de centrale besturingskast in het "remote control" bedieningspaneel gemonteerd. Het bedieningspaneel kan op uw verzoek links dan wel rechts aan de machine worden aangebracht. Het "remote control" bedieningspaneel is optioneel tegen meerprijs leverbaar.

Maximale afstand tussen touchscreen en centrale besturingskast bedraagt ca. 20 meter.

De meegeleverde software biedt de mogelijkheid 99 centrifugeerprogramma’s voor te programmeren. Bediening van de touchscreen geschiedt in twee niveaus. Niveau 1 geeft alleen toegang tot het in- en uitschakelen van de machine en het maken van een programmakeuze. Niveau 2 geeft via een toegangscode toegang tot het wijzigen van de centrifugeerparameters.

In de GS-uitvoering is de machine uitgevoerd met een monochroom touchscreen.

De volgende parameters kunnen worden ingesteld:

  • vultijd
  • snelheid tijdens vullen
  • centrifugeertijd
  • snelheid tijdens centrifugeren
  • lostijd
  • luchtmes tijdens lossen continu of pulserend
  • meervoudig lossen
centrifuge-lijn-C-1000.png
C-2000 r1.png
Centrifuge C-2000 r2.png
C-2000 r3.png
Centrifuge lijn C-1000 2021.png
C-1000 vibratory discharge.png

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op met ons:

Uilenwaard 48
5236 WB 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Phone: +31 (0)73 5114436
E-mail: info@fmt.nl